KidsRights nieuws

 1. KidsRights Index 2019: Kinderrechten Nederland onder vergrootglas door lage vaccinatiegraad mazelen

  Amsterdam, 14 mei - Nederland handhaaft zich op de zesde plek van de KidsRights Index 2019, maar kan mogelijk zeer kritische vragen verwachten van het VN-Kinderrechtencomité door de ondermaatse vaccinatiegraad mazelen.
  Lees het artikel
 2. Petitie voor gezonde leefomgeving kinderen

  Vind jij ook dat ieder kind recht heeft om op te groeien in een gezonde omgeving? Kinderen strijden voor een duurzame toekomst, met klimaatmarsen en eigen initiatieven - zoals onze changemaker Kehkashan. Wij lopen niet mee, maar kunnen hen wel onze stem geven. 
  Lees het artikel
 3. Eerste oplage gedoneerd aan KidsRights!

  Nathalie Hazenberg schreef het boek ‘Give me a BREAK’ en besloot de volledige opbrengst van de eerste oplage aan KidsRights te doneren!

  Lees het artikel
 4. Honderden jongeren in beweging voor Make Some Change ’19!

  Lees het artikel
 5. RTL MCN en KidsRights lanceren vernieuwende mobile first campagne 'Make Some Change... Voor Veilige Scholen'

  Kaj Gorgels, Bobbie Bodt, Qucee, Sophie Milzink en Gio Latooy strijden met jongeren voor veilige scholen wereldwijd
  Lees het artikel
 6. March For Our Lives wint Internationale Kindervredesprijs 2018

  March For Our Lives, de protestbeweging van Amerikaanse scholieren voor veilige scholen en uitroeiing van wapengeweld, is de winnaar van de Internationale Kindervredesprijs 2018. David Hogg, Emma González, Jaclyn Corin en Matt Deitsch, mede-initiatiefnemers van March For Our Lives, namen de prijs vandaag op Wereld Kinderdag in Kaapstad, Zuid-Afrika in ontvangst.
  Lees het artikel
 7. LIVESTREAM - Internationale Kindervredesprijs 2018 ceremonie

  Kijk de officiële livestream van de Internationale Kindervredesprijs 2018 Award ceremonie. Ontdek live wie er dit jaar wint!

  Lees het artikel
 8. Desmond Tutu maakt finalisten Internationale Kindervredesprijs 2018 bekend

  Aartsbisschop Desmond Tutu heeft vandaag namens Stichting KidsRights de drie finalisten van de Internationale Kindervredesprijs 2018 bekendgemaakt. De boodschap van de jonge winnaar bereikt jaarlijks miljoenen mensen wereldwijd. Uit een indrukwekkend aantal van 121 genomineerde kinderen uit 45 landen selecteerde het Expert Comité van KidsRights Moni uit Bangladesh, de initiatiefnemers van March For Our Lives uit de VS en Leilua uit Samoa als finalisten.
  Lees het artikel
 9. 121 inspirerende kinderen genomineerd voor Internationale Kindervredesprijs 2018

  Vandaag presenteert KidsRights de 121 kinderen die zijn genomineerd voor de Internationale Kindervredesprijs 2018. De prestigieuze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een kind dat zich op een bewonderenswaardige manier inzet voor de rechten van het kind. Dit jaar eert KidsRights aartsbisschop Desmond Tutu, winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede en al tien jaar de officiële beschermheer van de Kindervredesprijs, door de ceremonie in Kaapstad in Zuid-Afrika te houden. Op 20 november reikt de aartsbisschop de prijs daar aan de winnaar uit tijdens een ceremonie die wordt bijgewoond door hoogwaardigheidsbekleders en de wereldpers.
  Lees het artikel
 10. De datum is bekend!

  Het is een waar genoegen en een eer om aan te kondigen dat de ceremonie van de Internationale Kindervredesprijs 2018 zal plaatsvinden op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, op dinsdag 20 november in Cape Town, Zuid-Afrika.
  Lees het artikel
 11. Winnaar International Children’s Peace Prize gaat naar school bij UWC Maastricht

  Maastricht, 3 september 2018 – Met de opening van het academisch jaar op United World College (UWC) Maastricht is voor Kesz Valdez een nieuwe fase in zijn leven begonnen.
  Lees het artikel
 12. Internationale kinderrechtenorganisatie KidsRights lanceert uniek platform voor jonge changemakers

  Amsterdam, 3 juni 2018 – Internationale kinderrechtenorganisatie KidsRights heeft zaterdag 2 juni officieel het Global Changemaking Platform gelanceerd tijdens Hét Rotterdam Gala.
  Lees het artikel